Învață să te bucuri de bucuria altora, chiar și de ziua copilului

despre infertilitate

Învață să te bucuri de bucuria altora, chiar și de ziua copilului

Știm că este frustrant, ca după mai multe luni sau chiar ani de încercări și eforturi, visul tău de a avea un copil tot nu devine realitate. Știm că după un timp îți este foarte greu să te mai bucuri pentru prietena ta, care după ce a decis că vrea un bebe, peste două luni o vezi deja cu burtică. Știm cât de greu îți este când treci pe lângă un parc și vezi cum mamele stau la povești pe o bancă, iar copiii se joacă liberi și veseli lângă ele. Iar de câte ori auzi un copil strigându-și mămica, tu simți un nod în gât și un dor foarte greu de descris.

Iar acum, cum peste câteva zile va fi Ziua Copilului, parcă toată lumea a luat-o razna și până și paginile de socializare sunt pline de evenimente pentru această zi plină de fericirie. Copiii vecinilor se pregătesc deja de picnicul din pădure, prietenele își pregătesc deja de trei zile bagajele pentru mini excursia de ziua celor mici și poate chiar și colegele primesc o primă pentru copii, din partea firmei. Iar tu doar te uiți, cu dorul tău nemărginit și parcă și uiți de propria persoană, atât de preocupată ești de dorințele și visele tale care parcă și-au luat avântul într-o altă galaxie.

Știi de ce sunt atât de fericiți copiii din parc?

Fiindcă au curajul să viseze, ba mai mult, pentru ei este un lucru absolut normal și natural, și nici nu se îndoiesc de faptul că poate nu vor reuși ce și-au propus. Avem multe de învățat de la cei mici. Indiferent ai cui sunt și de unde vin.

Știm că este greu să zâmbești când simți acel gol în sufletul tău, dar hai să fim realiste. Cel mai valoros cadou al vieții este viața în sine. Viața ta! Trăiești și ai posibilitatea să te împlinești cum îți dorești tu. Sunt nenumărate motive să fii fericită. Ce ar fi să privești mai pozitiv situația ta, să te gândești la tine și de Ziua Copilului să pleci și tu într-o mini vacanță alături de persoana iubită, cu fetele sau de ce nu, chiar singură, să te relaxezi și să îți reîncarci bateriile?

HAI SĂ FIM COPII DIN NOU!

Poate că deocamdată nu ai propriul copilaș pe care să îl ții în brațe și să-l pupăcești la maxim. Însă poți să ai grijă de copilul din tine, care probabil este puțin trist momentan. Oferă-i fericire. Oferă-i dragoste. Bucură-te de lucrurile simple, pierde-te într-un apus, savurează un vin bun, meditează, citește o carte, du-te într-un parc de distracții, evadează două zile departe de gălăgia orașului sau alege să faci orice, care să te facă să zâmbești. Zâmbetele și gândurile pozitive îți vor aduce doar fericire, poți să fii sigură de acest lucru.

Suntem cu toții sub același cer. Habar nu avem ce ne aduce ziua de mâine, indiferent de ce ne dorim noi. Singurul lucru care ne aparține este speranța. Nu renunța și continuă să visezi și să speri. Va veni ziua în care și visele tale vor deveni realitate, chiar atunci, când nici nu te-ai aștepta.

Te îmbrățișăm cu drag!

Share

Lasă un răspuns