Examinare

Indicațiile principale ale acestei proceduri în domeniul infertilității constituie elucidarea cauzelor infertilității, ale avortului habitual, ale sângerărilor uterine de etiologie neelucidată prin alte investigații și ale lipsei de implantare după transferul de embrioni de bună calitate.

Această tehnică constă în introducerea în cavitatea uterină, cu ajutorul unui tub subțire, a spermatozoizilor sănătoși cu motilitate bună sau puțin modificată.

Fertilizarea in vitro este astăzi cea mai utilizată metodă de reproducere umană asistată medical. În laborator are loc fertilizarea ovulelor cu spermatozoizi special pregătiți, urmată de cultivarea embrionilor și de introducerea lor în cavitatea uterină.

Este utilizată în cazul existenței unor modificări importante în calitatea spermei sau când tehnica tradițională de fertilizare in vitro nu dă rezultate. Cu ajutorul unei proceduri de micromanipulare sub microscop spermatozoidul selectat se introduce în ovul. 

Hatching înseamnă eclozare. Embrionul uman este acoperit de pellucidă, exact ca puiul de pasăre în ou. Implantarea este precedată de ruperea spontană a zonei pellucide. În anumite cazuri, când acest lucru nu se poate produce în mod natural, embrionul este ”ajutat” printr-o tehnică numită eclozare asistată, termen ce provine din englezescul ”assisted hatching”.

Reprezintă o procedură modernă cu ajutorul căreia putem conserva embrionii prin congelare specială și, astfel, în urma unei singure proceduri de FIV, cuplului i se oferă posibilitatea mai multor transferuri de embrioni. La persoanele tinere, înaintea de a începe eventualele tratamente anti-tumorale, vitrificarea permite prezervarea fertilității.