Cât costă fertilizarea in vitro (FIV)?

Cât costă fertilizarea in vitro (FIV)

Cât costă fertilizarea in vitro (FIV)?

Fertilizarea in vitro, cunoscută și sub acronimul FIV, este o procedură de asistență medicală destinată cuplurilor care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil. Această metodă de reproducere asistată a devenit o speranță pentru multe cupluri care doresc să devină părinți, dar întâmpină obstacole legate de fertilitate. În acest articol, vom explora ce presupune fertilizarea in vitro și vom oferi o perspectivă asupra costurilor asociate cu această procedură, orientându-ne după tarifele de la Clinica de Fertilitate Zygota Mureș.

Ce este fertilizarea in vitro (FIV)?

Fertilizarea in vitro este o tehnologie reproductivă complexă și inovatoare care implică o serie de proceduri medicale atent orchestrate pentru a ajuta la conceperea unui copil în afara corpului. Procesul începe, de obicei, cu o terapie hormonală pentru a stimula dezvoltarea mai multor ovule în ovare. Odată ce aceste ovule sunt mature, ele sunt prelevate printr-o procedură chirurgicală minoră. În laborator, aceste ovule sunt apoi fertilizate cu spermatozoizi, fie prin inseminare tradițională, fie prin injecție intracitoplasmatică de spermatozoizi (ICSI). Embrionii rezultați sunt monitorizați timp de câteva zile, pe măsură ce se dezvoltă. În cele din urmă, unul sau mai mulți embrioni sănătoși sunt selectați și transferați în uterul pacientei, unde au potențialul de a se implanta și de a se dezvolta într-o sarcină.

Care sunt tarifele aferente procedurilor implicate în FIV?

Fertilizarea in vitro implică mai multe etape și proceduri esențiale pentru a ajuta cuplurile să depășească obstacolele legate de infertilitate și să își îndeplinească visul de a deveni părinți.

La Clinica de Fertilitate Zygota Mureș, aceste proceduri sunt disponibile, fiecare având costurile sale specifice, cu posibilitate de achitare cash sau cu card bancar, după cum urmează:

În ziua aspirației foliculare (puncției) costurile ajung la 11200 RON, care se distribuie astfel:

Stimularea ovarelor costă 1900 RON, care acoperă monitorizarea ecografică, analizele hormonale și instruirea privind administrarea injecțiilor pentru a stimula producerea de ovule.

Puncția, fertilizarea și prepararea spermei costă 9300 RON, unde intră costurile pentru procedura efectivă de prelevare a ovulelor, fertilizarea lor în laborator, precum și pregătirea spermei. Costul pentru anestezie este inclus în preț și nu se achită separat sau suplimentar, asigurând confortul pacientelor în timpul puncției.

ICSI costă 2160 RON, o taxă suplimentară în cazul în care se decide că procedura de injecție intracitoplasmatică de spermatozoizi (ICSI) e necesară.

După fertilizarea ovulelor, embrionii sunt pregătiți pentru transfer în uter. În ziua embriotransferului costurile se împart astfel:

Embriotransfer – 2450 RON, care acoperă procedura de plasare a embrionilor în uterul pacientei.

Assisted Hatching (opțional, la indicație) – 1200 RON, dacă se consideră că ajutorul suplimentar este necesar pentru embrioni, aceasta este o opțiune.

Pachetul de crioprezervare pentru 1-4 embrioni costă 2150 RON pentru primul an, după care 140 RON/embrion/an, respectiv pachetul de crioprezervare pentru 5 sau mai mulți embrioni costă 3500 RON pentru primul an, după care 140 RON/embrion/an.

Cultura până la stadiul de blastocist (la indicație) costă 1700 RON și este un cost care se aplică în cazul în care este necesar să se cultive embrionii până la un stadiu mai avansat.

Embrio Glue (opțional, la indicație) – 340 RON, se optează pentru această substanță specială dacă se consideră necesară pentru îmbunătățirea implantării embrionilor.

Dacă embrionii au fost crioprezervați anterior, costurile aferente procedurii de embriotransfer din embrioni congelați sunt următoarele:

Ecografie la prețul de  260 RON, fiind necesare aproximativ 4 ecografii, respectiv analize hormonale necesare care costă între 40-45 RON/buc. Acestea sunt costurile asociate monitorizării și evaluării ciclului menstrual al pacientei.

Transferul propriu-zis al embrionilor crioprezervați costă 2450 RON.

Dezghețarea embrionilor,  dacă este necesară înainte de transfer, costă 900 RON.

Assisted Hatching (opțional, la indicație) – 1200 RON, dacă se consideră că ajutorul suplimentar este necesar pentru embrioni, aceasta este o opțiune.

Embrio Glue (opțional, la indicație) – 340 RON, se optează pentru această substanță specială dacă se consideră necesară pentru îmbunătățirea implantării embrionilor.

Informații utile privind costurile procedurilor FIV:

Este important să menționăm că aceste costuri asociate cu FIV sunt orientative și pot varia în funcție de nevoile specifice ale pacienților și de circumstanțele individuale, procedurile suplimentare sau tratamentele adiționale care pot fi necesare în cursul procedurii FIV.

Totodată, medicamentele pentru stimularea ovarelor nu sunt incluse în tarifele menționate.

Fertilizarea in vitro reprezintă speranță pentru familiile afectate de infertilitate, care este o provocare emoțională și fizică majoră pentru multe cupluri. FIV reprezintă o cale de speranță și o soluție pentru cei care luptă să aibă un copil. Este o modalitate de a depăși obstacolele biologice și de a transforma visul de a deveni părinți în realitate.

Costuri FIV

Cu o echipă dedicată de specialiști în fertilitate și servicii complete de diagnosticare și tratamente de fertilitate, Clinica de Fertilitate Zygota Mureș ajută multe cupluri să își îndeplinească visul de a avea un copil. Aceasta nu oferă doar proceduri de FIV, ci și sprijin emoțional și medical pe tot parcursul călătoriei spre a deveni părinți.

Share