Infertilitatea nu este un eșec personal!

7 Aprilie este Ziua Internatională a Sănătății, ocazie cu care dorim să atragem atenția că infertilitatea este o boală care se poate trata în cele mai multe cazuri cu success!

Putem vorbi de infertilitate atunci când, după o viaţă sexuală regulată, fără contracepţie, în decurs de un an, nu apare sarcina. De regulă în acest interval aproxamativ  85% dintre cupluri pot avea copii. Desigur, acesta nu înseamnă că toţi trebuie să aştepte în mod obligatoriu un an ca să apeleze la un specialist: deoarece fertilitatea scade odată cu trecerea anilor, astfel, de ex. peste 35 de ani,  se poate face o vizită chiar şi după o jumătate de an la dispensarul de specialitate, sau la specialiştii care se ocupă cu această problemă.

Infertiliatea este o problemă destul de greu înțeleasă de persoanele care nu se confruntă cu ea. Cei mai mulţi oameni consideră un lucru natural faptul de a avea copii. Cei care nu-şi pot îndeplini această dorinţă, simt că au suferit un eşec, că nu pot corespunde aşteptărilor venite din partea partenerului şi din partea societăţii. Acest fapt reprezintă un factor generator de tensiuni, care nu pot fi ușor combătute. În plus, deseori se încearcă ascunderea problemei. Consecinţa acestei atitudini constă în faptul că dorinţa de a avea copii devine insuportabilă,iar viaţa sexuală îşi pierde caracterul spontan. Aceasta pune partenerii în faţa unei noi probe de forţă, ei realizând totodată că nu-şi mai pot rezolva problema fără ajutor. De obicei, acesta este momentul în care apelează la medic.

Acest lucru poate avea un efect benefic în sine, deoarece partenerii simt că nu mai sunt singuri în depășirea problemei cu care se confruntă. Prin aceasta se explică faptul că după ce au apelat la un specialist multe femei rămân însărcinate chiar înainte de începerea tratamentului. Dacă însă pe parcursul primei consultații reiese faptul că partenerii nu au sau au foarte puţine şanse de a avea copii în mod natural, atunci trebuie luate în considerare metodele de reproducere asistată. Acelaşi lucru intră în discuţie şi atunci când sarcina nu apare nici după un tratament tradiţional mai lung.

Anual sute de mii de cupluri apelează la clinici de fertilizare in vitro, această procedură ajutând majoritatea lor să-și îndeplinească visul de a avea un copil. Această împlinire este probabil cea mai mare bucurie din viața unei familii. Dacă sunteți în această situație rămâneți încrezători! Specialiștii de la clinica noastră sunt alături de cuplurile care se confruntă cu infertilitate și având în dotare cea mai modernă technologie disponibilă în acest domeniu obțin rezultate remarcabile.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

2020 Copyright © www.fivmures.ro, All Rights Reserved | Powered by: 4M Concept Studio.