Învață să te bucuri de bucuria altora, chiar și de Ziua Copilului

  • Publicat în Blog
Știm că este frustrant, ca după mai multe luni sau chiar ani de încercări și eforturi, visul tău de a avea un copil tot nu devine realitate. Știm că după un timp îți este foarte greu să te mai bucuri pentru prietena ta, care după ce a decis că vrea un bebe, peste două luni o vezi deja cu burtică. Știm cât de greu îți este când treci pe lângă un parc și vezi cum mamele stau la povești pe o bancă, iar copiii se joacă liberi și veseli lângă ele. Iar de câte ori auzi un copil strigându-și mămica, tu simți un nod în gât și un dor foarte greu de descris.
 
Iar acum, cum peste câteva zile va fi Ziua Copilului, parcă toată lumea a luat-o razna și până și paginile de socializare sunt pline de evenimente pentru această zi plină de fericirie. Copiii vecinilor se pregătesc deja de picnicul din pădure, prietenele își pregătesc deja de trei zile bagajele pentru mini excursia de ziua celor mici și poate chiar și colegele primesc o primă pentru copii, din partea firmei. Iar tu doar te uiți, cu dorul tău nemărginit și parcă și uiți de propria persoană, atât de preocupată ești de dorințele și visele tale care parcă și-au luat avântul într-o altă galaxie.
 
Știi de ce sunt atât de fericiți copiii din parc? Fiindcă au curajul să viseze, ba mai mult, pentru ei este un lucru absolut normal și natural, și nici nu se îndoiesc de faptul că poate nu vor reuși ce și-au propus. Avem multe de învățat de la cei mici. Indiferent ai cui sunt și de unde vin.
 
Știm că este greu să zâmbești când simți acel gol în sufletul tău, dar hai să fim realiste. Cel mai valoros cadou al vieții este viața în sine. Viața ta! Trăiești și ai posibilitatea să te împlinești cum îți dorești tu. Sunt nenumărate motive să fii fericită. Ce ar fi să privești mai pozitiv situația ta, să te gândești la tine și de Ziua Copilului să pleci și tu într-o mini vacanță alături de persoana iubită, cu fetele sau de ce nu, chiar singură, să te relaxezi și să îți reîncarci bateriile?
 

Hai să fim copii din nou!

 
Poate că deocamdată nu ai propriul copilaș pe care să îl ții în brațe și să-l pupăcești la maxim. Însă poți să ai grijă de copilul din tine, care probabil este puțin trist momentan. Oferă-i fericire. Oferă-i dragoste. Bucură-te de lucrurile simple, pierde-te într-un apus, savurează un vin bun, meditează, citește o carte, du-te într-un parc de distracții, evadează două zile departe de gălăgia orașului sau alege să faci orice, care să te facă să zâmbești. Zâmbetele și gândurile pozitive îți vor aduce doar fericire, poți să fii sigură de acest lucru.
 
Suntem cu toții sub același cer. Habar nu avem ce ne aduce ziua de mâine, indiferent de ce ne dorim noi. Singurul lucru care ne aparține este speranța. Nu renunța și continuă să visezi și să speri. Va veni ziua în care și visele tale vor deveni realitate, chiar atunci, când nici nu te-ai aștepta.
 

Te îmbrățișăm cu drag!

Sprijin şi profesionalism pentru o nouă viaţă

  • Publicat în Blog
Ce se întâmplă în urma fertilizării artificiale, respectiv la ce cheltuieli se pot aştepta cuplurile care necesită ajutor în acest sens? Despre aceste aspecte am discutat cu Dr. Nagy Barna, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul medical al Clinicii de Fertilitate Zygota din Sângeorgiu de Mureş.
- Fiecare cuplu care apelează la noi beneficiază de consiliere detaliată în vederea pregătirii pentru procesul terapeutic corespunzător.  

- Ce se întâmplă după prima prezentare a unui cuplu la clinica Zygota?
- În primul rând solicităm analizele din care se poate deduce cauza infertilităţii sau dimpotrivă, lipsa cauzelor, întrucât la 10-15% dintre cazuri nu se cunoaşte originea infertilităţii. Urmează apoi un tratament medicamentos, aşa-numita hiperstimulare ovariană controlată, care ţinteşte obţinerea mai multor ovocite (celule reproductive feminine). În cazul fecundării naturale, lunar în ovar apar mai mulţi foliculi însă doar unul singur creşte în dimensiuni şi acesta conţine un ovul matur, bine dezvoltat. Restul celulelor se atrofiază, deci se pierd. În urma procedurii amintite obţinem mai multe ovule și mai mulţi embrioni. 

- Dacă se obţin ovulele mature, care este pasul următor?
- La momentul oportun se aspiră lichidul folicular cu ovulele conţinute, se trimit la laborator unde biologul efectuează fertilizarea. Cultivarea durează între 3-5 zile, după care putem transfera mai mulţi embrioni în uter. Embrionii neutilizaţi se pot congela. 

- Întregul procedeu de fertilizare in vitro costă în jur de 3-4 mii de euro, iar o parte din costuri pot fi decontate.
- Da, statul îşi asumă o treime din cheltuieli. Ministerul Sănătăţii decontează persoanelor asigurate costurile pentru aspiraţie, cultivarea embrionilor timp de 3 zile şi cele aferente unui transfer de embrioni. Deocamdată programul nu are termen limită, deci cuplurile interesate pot solicita sprijin pe tot parcursul anului. Clinica noastră a primit fonduri pentru decontarea a 71 de proceduri.  

- Care sunt condiţiile pentru obţinerea suportului financiar?
- În cadrul programului pot participa femei cu vârsta între 24-40 de ani, dar nu pot utiliza spermă de la donor. Programul poate fi accesat de cuplurile afectate de boli ale trompelor uterine, spermă de slabă calitate sau în cazul unor afecţiuni care fac imposibilă fertilitatea naturală. De asemenea, pot solicita sprijin şi cuplurile cu multiple încercări nereușite. 

- În experienţa Dvs. cât de curajoase sunt cuplurile în privinţa deciziilor de acest gen?
- Tot mai multe cupluri îndrăznesc să apeleze la noi cu probleme de infertilitate. La început mamele nu doreau să aducă nici măcar fotografii ale bebeluşilor lor concepuţi la noi, însă astăzi îşi asumă cu mai mult curaj faptul că da, au un copil conceput în eprubetă şi astfel peretele mândriei noastre devine tot mai încărcat cu pozele micuţilor! Este un sentiment deosebit de plăcut şi pentru noi, iar faptul că munca noastră dă rezultate ne motivează!


Sursa: revista Noileg

Minunea ta este bucuria noastră

  • Publicat în Blog
Sosirea fiecărui bebeluş reprezintă un miracol şi în acest fel familia se întregeşte. Din păcate stilul de viaţă alert din zilele noastre, stresul, precum şi o serie de tulburări organice pot împiedica împlinirea unei familii. Există însă soluţii! De peste cinci ani Clinica de Fertilitate Zygota din Sîngeorgiu de Mureş ajută cuplurile care se confruntă cu probleme de infertilitate.
 
Păşind în sala de aşteptare Dr. Nagy Barna, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul medical al clinicii ne prezintă cu o bucurie radiantă „peretele mândriei” care conţine fotografiile bebeluşilor a căror viaţă a început aici, între pereţii clinicii. Curând va trebui să schimbăm acest panou cu unul mai mare, adaugă dânsul bucuros.

„Concepţia potrivit căreia doar femeile pot fi afectate de infertilitate este una eronată – afirmă medicul. Deşi în trecut se considera că în primul rând femeile sunt cele care se confruntă cu asemenea tulburări, s-a adeverit că problemele de infertilitate au o pondere egală între cele două sexe, motiv pentru care actualmente este recomandabil să se evalueze ambii membri ai cuplului”.

Vorbim despre infertilitate dacă după un an de activitate sexuală regulată nu survine fecundarea. Se întâmplă adesea ca pe parcursul mai multor ani cuplurile să se consulte cu mai mulţi medici, însă fără o examinare detaliată. În mod frecvent pacienţii ajung la clinica noastră după o perioadă de 5-10 ani.

„La noi la caucazieni şansa unei femei de a rămâne însărcinată pe cale naturală, fără ajutor medical cu ocazia unei ovulaţii este de 7%. Prin procedura de fertilizare in vitro obținem mai mulți embrioni, o parte din ei urmând să fie congelați. Rata de succes după prima intervenție este de aproximativ 40%, dar dacă nu dă rezultate, speranţa nu trebuie pierdută. Rata de succes cumulată după transfer repetat de embrioni congelaţi poate ajunge la 70-80% - afirmă încurajator medicul.

Pe fondul infertilităţii pot exista numeroase modificări fizice, tulburări de dezvoltare sau uneori ea poate fi determinată de probleme psihice. Adesea constatăm existenţa unor probleme la care nici nu ne-am fi gândit. Sistemul nervos central are, la rândul său, o influenţă semnificativă asupra fertilităţii, astfel inclusiv stresul poate avea rol în determinarea infertilităţii.

Actualmente cuplurile decid să aibă copii tot mai târziu, iar cu avansarea în vârstă ovulele suferă anumite modificări genetice, astfel că în jurul vârstei de 35 de ani jumătate dintre celulele de reproducere feminine prezintă defecte, iar la vârsta de 40 de ani acest raport atinge şi 70% - subliniază Dr. Nagy Barna.

Numărul pacienţilor clinicii care şi-a deschis porţile din anul 2011 este în continuă creştere, iar dacă în primul an personalul instituţiei a efectuat 20 de astfel de intervenţii, anul trecut s-a încheiat cu peste 300 de fertilizări. Se utilizează proceduri moderne, la nivel european, iar numărul intervenţiilor  reuşite este la fel de mare ca media europeană, la costuri mai reduse.

Încurajez cuplurile fără copii să nu renunţe! – adaugă în încheiere medicul şef al clinicii. Există speranţe, sunt posibilităţi multiple pentru a rămâne însărcinate!
Echipa medicală  și specialiștii de înaltă calificare a Clinicii de Fertilitate Zygota din Sîngeorgiu de Mureş face tot posibilul ca şi familiile care se confruntă cu probleme de infertilitate să se bucure de miracole.


Sursa: revista Noileg

Infertilitatea nu este un eșec personal!

  • Publicat în Blog

7 Aprilie este Ziua Internatională a Sănătății, ocazie cu care dorim să atragem atenția că infertilitatea este o boală care se poate trata în cele mai multe cazuri cu success!

2021 Copyright © www.fivmures.ro, All Rights Reserved | Powered by: 4M Concept Studio.